VLOGS

30 weken zwanger

Niet te geloven, inmiddels ben ik al 30 weken zwanger!

Ik weet natuurlijk niet hoe het voor andere zwangeren voelt, maar voor mij is die mijlpaal van 30 weken best wel een dingetje..

Zo begon ik met 18 weken met zwangerschapsyoga. Aan het begin van iedere les is er even een rondje waarin iedereen zich voorstelt, verteld hoe lang je zwanger bent, eventueel het geslacht van je kindje en hoe je je voelt. Ik zat daar met mijn ‘maar’ 18 weken zwanger toen er een aantal dames vertelden dat zij 30 weken zwanger waren. Wow dacht ik, dan kan je echt al bijna je kindje gaan vasthouden.

Buikfoto bij 24 weken zwanger

Maar nu ben ik zelf ineens 30 weken zwanger. Ja ‘ineens’ want ik kan me niet herinneren dat de tijd ooit zo snel is gegaan als de afgelopen 30 weken. De afgelopen 30 weken waren ontzettend bijzonder. Zo begon het allemaal met de positieve zwangerschapstest op 1e Kerstdag. Dat moment zal ik echt nooit meer vergeten. Daarna ging het snel. Misselijkheid, steeds groter wordende buik, de misselijkheid die weer verdween en de baby die steeds duidelijker aanwezig is.

Ik kijk met veel plezier en dankbaarheid terug op de eerste 30 weken van mijn zwangerschap. Alle heftige kwalen zijn mij (tot nu toe) bespaard gebleven en ben benieuwd wat de laatste 10 weken van mijn zwangerschap gaan brengen.

Kan ik ook al zeggen dat ik uitkijk naar de bevalling? Nee, dat nog niet echt maar ik ben wel ontzettend nieuwsgierig naar dit kleine wondertje.

Dikke kus van mij en de baby 😉